könyvbemutató

2015. december 15.

Közép-Európai Klub Pannónia (KEP) folytatja sikeres budapesti Törzsasztal programját. Ezúttal, december 15-én 17 órakor a Thomas Hotel Éttermében (Budapest, IX. kerület Liliom u. 46.) Dr. Gantner Péter: „Magyar diplomaták küzdelme a párizsi békekonferencián” című könyve lesz terítéken, amely az 1946-os párizsi békekonferenciáról szól. A felkért előadó maga a szerző, az est moderátora  dr. Marinovich Endre, a KEP társelnöke, a VERITAS Történetkutató Intézet tudományos főigazgató-helyettese.

A második világháborúban Magyarország - az első világháborúhoz hasonlóan - újból a rossz, a vesztes oldalon állt. A büntetés nem is maradt el. A győztesek - bár sokan úgy gondolták, hogy egy igazságos világrendet hoznak létre - nagy csalódást okoztak. Saját érdekeik alapján bosszút álltak. Az igazságos világrend helyett a veszteseket megbüntették, a gyengéket megalázták.
Gantner Péter történész a tőle megszokott olvasmányos stílusban vezeti be az érdeklődő olvasót a párizsi béketárgyalások rejtelmeibe, a delegációt vezető magyar diplomaták, Auer Pál, Kertész István és Szegedy-Maszák Aladár politikai küzdelmeibe. Az említett politikusok nem kerülték el a sorsukat: az 1945-1947-es koalíció évek több nem kommunista politikusához, diplomatájához hasonlóan kiestek a nép emlékezetéből. Hármójuk együttes tevékenysége eddig nem került feldolgozásra, pedig példamutatóan küzdöttek Magyarország érdekeiért.
husszu-kep

 

Sajtómegjelenések

2015.12.09

Mixolnline

tovább a weboldalra
archivált PDF