Nemzeti ünnepünk alkalmából Marinovich Endre, a VERITAS Történetkutató Intézet főigazgató-helyettese Batthyány Lajos díjat, Dobos László nyugalmazott főigazgató-helyettes Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat, Megyesi Csilla titkárságvezető pedig Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott.

Marinovich Endre főigazgató-helyettes a közigazgatásban és a felsőoktatásban eltöltött több évtizedes áldozatos munkájáért, valamint a VERITAS Történetkutató Intézet létrehozása érdekében végzett tevékenységéért életműdíjban részesült. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelgő nemzeti ünnepünk, vagyis március 15-e alkalmából átadott Batthyány Lajos díjat Lázár János, miniszterelnökséget vezető minisztertől vehette át Marinovich Endre.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Pesti Vigadóban Áder János köztársasági elnök megbízásából a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenységének elismeréseként magas állami kitüntetésben részesítette Dobos Lászlót. Intézetünk nyugalmazott főigazgató-helyettese a közjavát szolgáló munkásságáért, a rendszerváltást követően a hiteles magyar tájékoztatáspolitika megerősítéséért tett erőfeszítéséért, a VERITAS Történetkutató Intézet létrehozásában, valamint a működtetésében 2014 és 2016 között végzett munkájáért és az egyik legjobban működő magyar civil szervezet, a Jászok Egyesülete ügyvivőjeként kivívott eredményeiért kapta a Magyar Érdemrend lovagkereszt polgári tagozat elismerést.

Ugyancsak a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenységének elismeréseként magas állami kitüntetésben részesült Megyesi Csilla titkárságvezető is, aki a Pesti Vigadóban szintén Balog Zoltán minisztertől vehette át az Áder János köztársasági elnök által adományozott elismerést. A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozattal azt az elkötelezett közösségépítő tevékenységet ismerték el, amelyet Megyesi Csilla a magyar kultúra határokon átívelő egységéért és a diaszpórában élő magyar ajkú közösségek összetartozásáért, valamint a VERITAS Történetkutató Intézet létrehozása és működtetése érdekében végzett.

Jezsó Ákos

Marinovich Endre

Dobos doktor 1 444

Magyar ag M Cs

Magyar Hírlap PDF

Magyar Idők PDF

Jászságonline.hu

jnsz.hu

Városunk PDF